Якщо ви готові зробити свій позитивний внесок у розвиток Veedol в Україні — ласкаво просимо до команди професіоналів!

Що означає термін LOW SAPS?


Часто в маркуванні моторних масел можна спостерігати позначення LOW SAPS. Але що це означає для Вашого автомобіля?

Low SAPS (Low-Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur) можна перекласти як «низький рівень сульфатної зольності, фосфору і сірки». Дане позначення стало широко поширеним після впровадження стандарту Євро-5 в 2011році, згідно якого стало обов’язковим використання сажевих фільтрів і каталітичних нейтралізаторів.
Каталітичний нейтралізатор (каталітичний конвертор) – частина двигуна, призначена для зниження токсичності вихлопних газів завдяки відновленню оксидів азоту з отриманням кисню, який в свою чергу використовується для допалювання чадного газу.
В дизельних двигунах разом з каталітичним нейтралізатором використовується сажовий фільтр –пристрій призначений для зниження кількості частинок сажі у вихлопних газах автомобіля.
То яку користь приносить мастило з маркуванням Low SAPS? Відповідь проста: сульфатна зола забиває сажеві фільтри, а фосфор і сірка негативно впливають на каталітичні нейтралізатори, отже зменшення їх рівня приводить до підвищення ефективності очищення вихлопних газів, тим самим знижуючи негативний вплив на навколишнє середовище, а також збільшує ресурс системи очищення.
Саме тому мастила Low SAPS на відміну від Mid SAPS та Full SAPS, що мають вищий рівень сульфатної зольності, фосфору і сірки , набувають дедалі більшого поширення.
Прикладом Low SAPS мастил є Veedol Sintron LongLife III 5W-30 та Veedol Powertron C2 5W-30.


Коментарии:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Гаряча лінія
(067) 364-40-60